Romedal og Vallset husflidslag

Romedal og Vallset husflidslag ble stiftet i 1955. Laget har i dag ca 40 medlemmer. Vi har lokaler på Egrom, og der er det vevstue hver mandag. Da er det også mulig å stikke innom med eller uten håndarbeid for sosialt samvær. Første onsdag i hver måned er det temakveld hvor forskjellige teknikker inne husflid og hobby blir demonstrert. Vi arrangerer kurs og har arbeidsstue for barn en kveld i uka vår og høst.

Du trenger ikke være medlem av laget for å delta på temakvelder og kurs, og vi ønsker alle hjertlig velkommen til Egrom.

Vil du vite mer om husflidslaget, så kontakt leder Jorun Fallbakken 92 88 20 87 eller sekretær Brita Stang Thorud 62 59 08 40

I Kvennstuguteatret har vi ansvaret for kostymene.

Oppskrift på bundingstørkle etter Marie Dahlsbakken, Romedal
Oppskriften ble brukt på sjalene som ble strikket til forestillingen ”Rakariva, vår nære fortid”. Det blir ganske stort, legges og skuldrene, endene krysses på magen og knyttes på ryggen.

 Trøklet strikkes på lang rundpinne, fram og tilbake på pinnen, bare strikk rettmasker.

Tørklet strikkes med økning i sidene den ene omganen og på midten den andre. Sett en kontrasttråd eller sikkerhetsnål der du begynner med økning i sida. Strikk noen rader med kostrastfarget garn på slutten så tørklet får litt særpreg. Bruk opp alt garnet, 5-bt. bunnfarge + 1 bt. kontrastfarge til barn og 6.bt. bunnfarge + 1 bt. kontrastfarge til voksen.

  •  Legg opp 5 masker.
  • 1.omg.: Strikk 1.maske, kast, strikk de tre maskene i midten, kast, strikk 5.maske.
  •  2.omg.: Strikk to masker i 1.maske, strikk kastet, strikk de tre maskene i midten, strikk kastet, strikk 2 masker i siste maske.
  • 3.omg.: strikk tilbake til de tre maskene i midten, kast før og etter disse, strikk ut pinnen.
  • Omg. 2 og 3 gjentas hele tida.

Lange rundpinner (120 cm). Bruk grått eller brunt, kontrastfargen skal være i en lysere eller mørkere nyanse av bunnfargen. Frynser er ikke vanlig.Bruk 3-trådersgarn og pinner 3 ½ eller 4 så går det fort unna.